Dolfijnen

De speltak Dolfijnen is opgericht op 15 oktober 1999 en is daarmee de jongste speltak binnen onze groep. Ook in leeftijd zijn ze de jongsten. Het zijn namelijk jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Samen beleven ze allerlei avonturen en spelen het spel van scouting in en om het water, op Dolfijneneiland. De Dolfijnengroep heeft dezelfde leeftijdsindeling als de Welpen, Kabouters en Esta's. Bij de dolfijnen leer je de beginselen van het roeien en zeilen waarna je door kunt stromen naar de oudere zeeverkenners.


Op dit moment zijn er ongeveer 15 meisjes en jongens lid van deze speltak.


De Dolfijnen hebben één opkomst per week. In het zomerseizoen is deze opkomst op zaterdagmiddag tussen 10.00 en 13.00uur.


Interesse? Kom dan eens langs op een zaterdag om met eigen ogen te zien wat wij doen of neem contact op met de teamleid(st)er van de Dolfijnen.


De speltakleiding van de dolfijnen is te bereiken via emailadres: dolfijnen@kareldoorman.nl

Het Dolfijnen eiland


De activiteiten van de Dolfijnen worden geïnspireerd door het verhaal van het Dolfijnen eiland. Nog niet eens zo lang geleden woonden er nog geen mensen op dit eiland. Ze waren er wel geweest, maar ook allemaal weer weggegaan. Misschien al wel 100 jaar geleden. En nadat de laatste mensen weggegaan waren, werd het eiland weer een domein voor de dieren die er woonden. Het leek wel of Dolfijnen land door de wereld vergeten was totdat Maj, Jarl en hun ouders er kwamen wonen. Maj en Jarl maken kennis met de Dolfijnen en de vele andere bewoners van het eiland zoals Otak de Otter, Balder de barracuda en nog vele anderen. Samen beleven ze vele leuke en spannende avonturen.


De bakken


Op een aantal manieren komt het spelthema in het Dolfijnen spel en in je wekelijkse opkomsten terug, onder andere in de namen die we bij Scouting gebruiken. De kinderen zijn genoemd naar de hoofdpersonen van het Dolfijnen verhaal: Dolfijnen. Een groep Dolfijnen wordt opgedeeld in 5 subgroepen van 6 kinderen. Zo’n subgroep heet een vin. Iedere vin heeft de naam van een dolfijnen soort die rondom Dolfijnen eiland leven.


De namen van de vinnen zijn:

Orinoco's

Tuimelaars

Grampers

Narwals

Beloega's


Jaarprogramma


Natuurlijk is het programma voor de dolfijnen ieder jaar weer anders en nieuw. Toch zijn er een aantal activiteiten die telkens weer terugkomen. Zo wordt er ieder jaar zowel een papa-, als mamadag gehouden. Met de kerst lopen de Dolfijnen, net als de overige speltakken, de Berentocht. Deze tocht, van ongeveer 10 km, wordt gelopen aan de hand van opdrachten en spelletjes. De dag na de Berentocht wordt met de hele groep een kerstviering gehouden. De dolfijnen gaan twee keer per jaar op kamp. Met Pinksteren wordt er een weekendkamp gehouden. Hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Zeven dagen lang wordt er dan gespeeld, gezwommen en gezeild in, om en op de Zeeuwse wateren.


Onze vloot & “Aan lager wal”


De optimist is een klein, open zeilbootje waar de dolfijnen in tweetallen in varen, de optimist is uitermate geschikt voor beginnende, jonge zeilers.

Op het moment beschikt de groep over 7 optimisten waarmee wij elke zaterdag de binnenschelde mee verkennen, de optimisten zijn gemakkelijk te tillen en daarom nemen wij ze dan ook altijd graag mee op kamp.

Onze vloot bestaat verder uit twee begeleidingsschepen, een Whaly en een rubber boot, samen zorgen zij ervoor dat wij elke keer weer veilig het water op kunnen.

Onze ligplaats is een aantal jaar geleden verhuisd naar de jeugdzeilvereniging van “WVS De Schelde”. Genaamd “Aan lager wal”.

Hier zijn wij naar toe getrokken omdat dit een uitermate geschikte locatie is om met onze dolfijnen te kunnen varen.

Het is daar in tegenstelling tot de Theodorus haven een stuk veiliger en ondieper.

Het feit is wel dat wij ons oude vertrouwde clubhuis aan de Vermuidenweg niet kunnen missen en wij hier dan ook met liefde en plezier onze overige zaterdag aanwezig zullen zijn!