Dolfijnen

De speltak Dolfijnen is opgericht op 15 oktober 1999 en is daarmee de jongste speltak binnen onze groep. Ook in leeftijd zijn ze de jongsten. Het zijn namelijk jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Samen beleven ze allerlei avonturen op en rond het water. De Dolfijnengroep heeft dezelfde leeftijdsindeling als de Welpen, Kabouters en Esta's. Bij de dolfijnen leer je de beginselen van het roeien en zeilen waarna je door kunt stromen naar de oudere zeeverkenners. De Dolfijnen varen met een aantal optimisten op de Binnenschelde.

Op dit moment zijn er ongeveer 15 meisjes en jongens lid van deze speltak.

De Dolfijnen hebben één opkomst per week. In het zomerseizoen is deze opkomst op zaterdagmiddag tussen 10.00 en 13.00uur aan Lagerwal. In de winter zijn de Dolfijnen op het clubhuis aan de Vermuidenweg te vinden.


Interesse? Kom dan eens langs op een zaterdag om met eigen ogen te zien wat wij doen of neem contact op met de leiding van de Dolfijnen.


De speltakleiding van de dolfijnen is te bereiken via emailadres: dolfijnen@kareldoorman.nl


De bakken

Net zoals bij de andere speltakken werken de dolfijnen met bakken. Er zijn vier bakken waarin de kinderen worden opgedeeld. Deze bakken worden vooral gebruikt voor spellen en tijdens de kampen strijden de bakken tegen elkaar. Uiteraard zijn er ook genoeg spellen die we lekker met de hele groep spelen, het is niet altijd een wedstrijdje en samen spelen is uiteindelijk het leukst!


Jaarprogramma

Natuurlijk is het programma voor de dolfijnen ieder jaar weer anders en nieuw. Toch zijn er een aantal activiteiten die telkens weer terugkomen. Met de kerst lopen de Dolfijnen, net als de overige speltakken, de Berentocht. Deze tocht, van ongeveer 10 km, wordt gelopen aan de hand van opdrachten en spelletjes. De dag na de Berentocht wordt met de hele groep een kerstviering gehouden. De dolfijnen gaan twee keer per jaar op kamp. Met Pinksteren wordt er een weekendkamp gehouden. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Zeven dagen lang wordt er dan gespeeld, gezwommen en gezeild in, om en op de Zeeuwse wateren.


Onze vloot & “Aan lager wal”

De optimist is een klein, open zeilbootje waar de dolfijnen in tweetallen in varen, de optimist is uitermate geschikt voor beginnende, jonge zeilers.

Op het moment beschikt de groep over 9 optimisten waarmee wij elke zaterdag de Binnenschelde mee verkennen, de optimisten zijn gemakkelijk te tillen en daarom nemen wij ze dan ook altijd graag mee op kamp.

Onze vloot bestaat verder uit twee begeleidingsschepen, de Whally's. Samen zorgen zij ervoor dat wij elke keer weer veilig het water op kunnen.

Onze ligplaats is een aantal jaar geleden verhuisd naar de jeugdzeilvereniging van “WVS De Schelde”. Genaamd “Aan lager wal”.

Hier zijn wij naar toe getrokken omdat dit een uitermate geschikte locatie is om met onze dolfijnen te kunnen varen.

Het is daar, in tegenstelling tot de Theodorus haven, een stuk veiliger en ondieper.

Het feit is wel dat wij ons oude vertrouwde clubhuis aan de Vermuidenweg niet kunnen missen en wij hier dan ook met liefde en plezier onze overige zaterdag aanwezig zullen zijn!