Komen kijken

Leuk dat je een keer wilt komen kijken! Een keer langskomen is de ideale manier om te kijken of de zeeverkenners iets voor je is en echt de sfeer te proeven.

drie vletten van onze Scouting varen op het Zoommeer tijdens Opening Vaarseizoen in Bergen op Zoom

Als je bij ons een dagje komt kijken zal je een ochtend of middag meevaren met een bak. Een bak is een 'team' dat altijd samen in een boot vaart en vrijwel alles samen onderneemd. Je ervaart zo een troepdag zoals de meeste zullen zijn, mocht er iets bijzonders zijn die dag wordt dit natuurlijk besproken.

Maar hoe ziet een troepdag er eigenlijk uit? In het vaarseizoen roeien we altijd eerst de vletten de haven uit, een goede warming-up! Eenmaal uit de haven hijsen we de zeilen en varen we het Zoommeer op. Hier blijven we dan de rest van de tijd varen. Tijdens het varen geven de oudste verkenners van een bak instructie aan de jongere hoe ze moeten zeilen, kennis wordt zo overgedragen. Maar het is natuurlijk niet heel de tijd serieus! We organiseren vaak een wedstrijdje of doen een spel met de boten op het water. Na een paar uur zeilen roeien we weer terug de haven in, waar we de troep vervolgens afsluiten op het clubhuis. De verkenners worden dan opgehaald door de ouders of fietsen in groepjes naar huis.

Via de onderstaande knoppen kan je contact opnemen met een van de speltakken om een dagje te komen kijken. Er zal dan een mail geopent worden waarbij u slechts de laatste details hoeft in te vullen.

Nog niet helemaal overtuigd? Of kan je niet wachten en wil je alvast een beetje de sfeer proeven? Bekijk dan de onderstaande video of bekijk welke activiteiten we hebben gedaan op onze media pagina.