Jongens

De speltak Zeeverkenners jongens is de oudste speltak van de groep en telt zo'n 50 jeugdleden verdeeld over zeven boten (lelievletten). Iedere schip heeft zijn eigen bemanning. De zeeverkenners jongens komen bijeen op woensdag tussen 19.00 en 20.30 uur en op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00/18.00 uur.

Interesse? Kom dan eens langs op een woensdagavond of zaterdagmiddag om met eigen ogen te zien wat de zeeverkenners zoal doen. Of neem contact op met de Zeeverkenners Jongens. Leer zeilen, roeien en zwemmen bij zeeverkennersgroep Karel Doorman.

De speltakleiding van de jongens is te bereiken via emailadres: jongens@kareldoorman.nl

Wat is een bak?

De bemanningsleden van een schip worden gezamenlijk 'bak' genoemd. Een bak bestaat uit ongeveer zeven personen. De leeftijd in de bak verschilt erg, er zitten jongen tussen de 10 en 18 jaar in de boot. Op deze manier kunnen de oudere jongens kennis overbrengen aan de jongeren. Elke bak heeft een naam en een zeilnummer., vandaar dat je de ene zeeverkenner dus aan de andere zeeverkenner kunt horen vragen: "In welke bak zit jij?" Het antwoord kan dan een van de volgende zijn:

De bakken:

258 Dolfijn

362 Walrus

677 Potvis

828 Tonijn

1006 Tijgerhaai

1065 Zeehond

1332 Schelvis